OM OSS

Körledare 

Teaterkören Onsdag leds av Maria Peters, sångpedagog, musiker och sångerska.

Se även: www.sangbolaget.com


Teaterkören Fredag leds av Nandi Vileika


Styrelsen för Teaterkören

Kajsa Stenfelt - ordförande

Linnea Björnstam - kassör

Rune Gullmarstam

Losita Garcia


Kontakt:

info@teaterkoren.se

OM FÖRENINGEN TEATERKÖREN

Teaterkören är en ideell kulturförening i Söderort. Verksamheten sker främst i våra två körer och föreningen har i dagsläget ca 150 medlemmar.

Vår grundsyn är att alla kan uppleva glädje i att sjunga och att alla ska få möjlighet att medverka i kulturskapande. Föreningen samarbetar också gärna med teatrar, organisationer och andra körer vars grundsyn stämmer överens med vår.

I Teaterkören tycker vi att det är viktigt att körövningarna ska vara lustfyllda och utveckla medlemmarna som körsångare och vi strävar mot ett konstnärligt uttryck som gränsar till teaterns, med t.ex. rörelse och kostym. Föreningens mål är även att vara en mötesplats för människor i alla åldrar och sociala grupper och främja gemenskap och förståelse

All verksamhet sker utan vinstintresse.


Historia

2002 bildades Södra Fots idéella förening som en del av Södra Fot (Södra Folkliga Teatern). Södra Fot drevs av Kent Ekberg, Sara de Vylder och Nadia Izzat och tillsammans satte man upp teaterspel och kabareer, först runt om på olika platser i Stockholm och sedan i det egna teaterhuset i Skarpnäck. Man bedrev även teaterarbete ute i söderorts skolor. Efter teaterspelet "Stad i Världen" 2005 bildades en kör, Teaterkören, där ensemblen under ledning av körledaren Maria Peters kunde fortsätta att sjunga ihop. Kören drevs av föreningen och medverkade sedan både i ytterligare teaterspel samt i många av de kabareer och konserter som Södra Fot anordnade.   

Utan bidrag blev det dock svårare och svårare att ha kvar teaterhuset och 2008 blev föreningen tvungen att packa ihop sina små tillhörigheter och lämna lokalerna. Kvar fanns dock den livskraftiga körverksamheten som fortsatte på olika platser i Söderort.


2011 fick föreningen sin hemvist på Reflexen i Kärrtorp tack vare Teater Reflex som huserade där. Teater Reflex hade bildats av medlemmar från Södra Fot och Enskedespelet för att sätta upp föreställningen Mina drömmars stad. Många av körens medlemmar medverkade i Mina drömmars stad och har sedan fortsatt att medverka i Teater Reflex uppsättningar.

I och med att föreningen sedan en tid främst sysslat med körverksamhet så bytte man 2012 namn från Södra Fot till Teaterkören. Tack vare körverksamhetens popularitet så startades samma vår även ytterligare en kör. I dagsläget finns alltså en kör som repar på kvällstid på onsdagar och en som repar på dagtid på fredagar.

Från våren 2017 har dessa två körer olika repertoarer och framträder separat.

Och från hösten 2019 har körerna också olika körledare.

Vill du vara med och sjunga så kan du skicka ett mejl till info@teaterkoren.se


Medlemskap

Medlemskap i Teaterkören ideell förening ingår för medlemmar i de två körerna.

Vi välkomnar även stödmedlemmar till vår förening! Stödmedlemskap kostar 100:-/år och betalas in på PG 1270522-4. Glöm inte att ange namn så att vi vet vem som betalat!


Stadgar från 2019

Läs här

 

Organisationsnummer

802412-6883


Två körer - en förening


I Teaterkörerna sjunger vi en blandning av folkmusik från hela världen, pop och visor. 

Nytt sedan hösten 2019 är att de båda körerna är självständiga med olika repertoarer och olika körledare


Vill du sjunga i någon av körerna så hör av dig på info@teaterkoren.se.


Till kören som repeterar på Reflexen i Kärrtorp på onsdagskvällar  finns ett antagningsprov. Kören leds av Maria Peters.

Till kören som repeterar på Reflexen i Kärrtorp  på fredagsförmiddagar är alla välkomna, i mån av plats. Kören leds av Nandi Vileika.

Till båda körerna prioriterar vi något yngre deltagare.


Vi lägger stor vikt vid att det ska vara kul och fysiskt när vi sjunger och våra framträdanden kännetecknas av färgsprakande kostym och ett starkt uttryck. Vi sjunger alltid utantill på konsert och inför ett framträdande kan det behövas en del egen övning hemma.

 

Medlem

Medlem som sjunger men vill göra ett uppehåll kan återvända till kören och sjunga utan att stå i kö inom två år, under förutsättning att medlemsavgiften betalats under uppehållet. Medlemsavgiften är för närvarande 50 kr/termin.